Turkiye Cok Buyuk Saldiri Pesinde


Rusya'nın Sesi radyosuna konuşan KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, 'Aldığımız bilgilere göre Türkiye bize saldırmak için İran, Suriye ve Irak hükümeti ile gizli bir karar aldı. Şu anda bu kararın uluslararası ayağını oluşturmak için çalışılıyor' dedi.

Rusya Sesi Radyosu'nun Kürtçe servisine önceki gün konuşan Koma Civakên Kurdistanê (KCK) Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, sağlam kaynaklardan edindikleri bilgelere göre; Türkiye'nin PKK'ye yönelik büyük bir saldırı başlatmak için gizli görüşmeler yürüttüğünü ve bunun için bazı devletlerle ortak kararlar aldığını söyledi.

Gizli görüşmeler yapılıyor

'Türkiye, PKK'ye yönelik dört koldan bir saldırı gerçekleştirmek için gizli görüşmeler yürütüyor' diyen Karayılan, Suriye ve İran'ın Türkiye'nin bu kararını kabul ettiğini ancak Irak hükümetinin Arap temsilcileri kabul yönünde tutum takınırken, Güneyli Kürtlerin ise bu plana karşı çıktığını söyledi.

Kendilerine yönelik kapsamlı bir saldırının gerçekleştirilmek istendiğini kaydeden Karayılan şöyle dedi: 'Örgütümüz üzerine yeni bir imha hareketi geliştirilmek isteniliyor. Bu konuda, Türk devleti bazı gizli heyetlerle Irak hükümeti ile gizli görüşmeler yürütüyor. İran ve Suriye'den sonra Irak Hükümeti ve Güney Kürdistan hareketlerini ikna etmek istiyor. Eğer bu güçler de, destek verirlerse dört taraftan kapsamlı bir saldırı gerçekleştirmek istiyorlar. Tek gerekçe ise 'PKK hepimiz için büyük sorunlar yaratıyor, büyük bir tehdit oluşturuyor.' Eğer bu plan gerçekleşirse ilk önce bize darbe vurulacak, daha sonra da, Güney Kürdistan yönetimine sıra gelecek. Çünkü devletler, Kürt düşmanlığını yapıyor. Irak merkezi hükümeti içten içe Güney Kürdistan düşmanlığını yapıyor. İran onlara dost gibi görünüyor. Ama o da düşmanlık yapıyor. Bu planın hayatta geçip geçmemesi Kürdistan hükümetine bağlı. Eğer Güney Kürdistan yönetimi, buna net tavır koyarsa bunu gerçekleştiremezler.'

Rahmi YAĞMUR

0 yorum:

Heval

Kurdish Music