'Mehmetçik basın' amade

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, basına PKK'ye karşı yürüttükleri 'büyük psikolojik savaşın' brifingini verdi

İlker Başbuğ, psikolojik savaşta medyanın üstleneceği rolü anlatmak için gazetelerin genel yayın yönetmeleri ve Ankara temsilcileriyle biraraya geldi. Brifingin büyük bölümünü PKK'ye ayıran Başbuğ, 18 Ekim'de süresi dolacak olan tezkerenin süresinin uzatılmasında hükümetle mutabık olduklarını söyledi. Başbuğ'un, sınırötesi operasyon sinyali verdiği belirtiliyor. Başbuğ, TSK'nin cezaevindeki Ergenekoncu paşaları ziyareti için de 'Vefa borcumuz vardı, ödedik' dedi.


Başbuğ'dan basına özel savaş brifingi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kürt sorunu ve PKK konusunda gazete ve televizyonların haber bültenlerinde nasıl bir habercilik anlayışı ile hareket etmeleri gerektiğini düzenlediği brifingle anlatmaya başladı. Toplantıda Başbuğ'un Ergenekon davasından tutuklu bulunan emekli generallerin cezaevinde ziyaret edilmesiyle ilgili olarak da 'vefa borcumuz vardı' dediği öğrenildi.

Göreve geldikten sonra ilk gezisini Bölge'ye yapan ve Kürt sorunu ve PKK konusunda destek bulmaya çalışan Orgeneral Başbuğ, dün de bunun basın ayağını oluşturmak için harekete geçti. Genelkurmay Başkanlığı devir-teslim törenlerinde PKK'nin bitirilmesinin mümkün olmadığını, ancak sınırlandırılmasının hedeflenebileceğini, bunun için de yürüttükleri mücadelenin büyük oranda psikolojik savaş olması gerektiğini söyleyen İlker Başbuğ, bu konuda direktifler vermek amacıyla ana medya temsil eden gazetelerin Genel Yayın Yönetmenleri'ne dün Genelkurmay karargahında brifing verildi. Brifinge daha önce Genelkurmay Başkanlığı tarafından andıçlanan Yeni Şafak ve Star gazetesi ile Kanal 24 televizyonu da ilk kez katıldı. Bir süredir Genelkurmay'ın etkinliklerine çağırılmayan, Yeni Şafak ve Star gazetesi ile Kanal 24 televizyonu Orgeneral Başbuğ'un düzenleyeceği brifingine davet edildi. Toplantıda Başbuğ'un ağırlıklı olarak PKK konusunda değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. Başbuğ bugün de haber ajansları ve televizyonların temsilcileriyle bir araya gelecek. Temmuz 2005'te Genelkurmay İkinci Başkanı olan İlker Başbuğ, gazetecilere verdiği 3 saatlik brifingde muhalif ve gerçekleri kamuoyuna duyuran basını hedef göstermişti. Başbuğ buradaki konuşmasında Gündem Gazetesi'ni de hedefine almıştı. Toplantıda gazeteyi 'bölücü terör yandaşı' olmakla itham eden Başbuğ, 'Dağıtımının engellenmesi için gerekli önlemler alınmalı' demişti. 11 Haziran 2006'da dönemin ise Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Gündem Gazetesi'ni açık hedef göstererek, 'Bu gazetenin durdurulması lazım' diye konuşmuştu. 10 Kasım 2006'da eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Zeki Çolak'ın Gazi Ordu Evi'nde verdiği 'Basın Kokteyli'nde ise 'PKK'nın dergileri ve günlük gazeteleri yayımlanıyor. Bunlara müsaade edilmemesi gerek' demişti. Radikal Gazetesi Ankara temsilcisi Murat Yetkin, brinfingde Orgeneral Başbuğ'un Irak, Gürcistan, PKK gibi güncel konulardan söz ettiğini, ABD Genelkurmay Başkanı ile görüşmesi ile ilgili bilgiler verdiğini söyledi. Yetkin, Başbuğ'un kendilerine Genelkurmay'ın yeni medya stratejisini de açıkladığını ifade etti. Milliyet Gazezetesi Ankara temsilcisi Fikret Bila ise brifinge ilişkin Başbuğ'un tezkerenin 17 Ekim'den önce çıkması konusunda AKP hükümetiyle mutabık olduklarını söylediğini ifade etti. Bila, Ergenekon davası nedeniyle Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekle paşaları ziyaretiyle ilgili olarak da 'vefa borcumuz vardı' dediğini aktardı.
ANKARA

0 yorum:

Heval

Kurdish Music