Polis vuruyor yargı koruyor

Polisin, 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürdüğü 18 yaşındaki Çağdaş Gemik'in ailesi, 'bu kaçıncı, devlet kendi koyduğu yasalara kendisi uymuyor' diyerek tepki gösterdi.

Antalya'nın Yeşildere Mahallesi'nde 'yunus' olarak bilinen motorize polis ekipleri tarafından 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle kafasına ve boynuna iki el ateş ederek öldürülen Çağdaş Gemik'in ailesi, 'bu işin peşini bırakmayacağız' açıklaması yaptı.

'Polisin tutumu faşizancadır'

Tepkilerini ANF'ye anlatan Çağdaş Gemik'in kuzeni Ferhat Erdoğan, polisin kuzeni Çağdaş'ın kafasına hedef gözeterek ateş açtığını vurgulayarak, 'Bu ne ilk ne de son olacak. Biz bunun adını biliyoruz. Polisin bu tutumu faşizancadır, insanlık dışıdır. Biz bunun takipçisi olacağız. Çünkü hiç kimse sahipsiz değil, bu davanın takipçisi olmayı sürdüreceğiz' dedi.

'Polis öldürüyor, kılıfını hazırlıyor'

Emniyet mensupları dışında devlet tarafından kendilerine henüz bir izah yapılmadığını belirten Erdoğan, 'Devletten biz bir açıklama duymadık. Ancak gerek emniyette gerek ise bazı basın yayın organlarında kuzenim Çağdaş'ın üzerinde bıçak olduğu ya da sabıkası olduğu yönünde beyanlar olmuştu. Bunların doğru olmadığı ortaya çıktı. Biz bunların telefasini yaptırdık. Kaldı ki, suçlu bile olsa bu ülkenin mahkemeleri yok mu? Yargı sistemi çalışmıyor mu? Kendileri kendi kurdukları mahkemeleri çiğniyorlar. Kendileri terör uyguluyorlar. Buna her türlü kılıfı da her türlü senaryoyu da her zaman olduğu gibi uyduruyorlar. Yakın geçmişte de Engin Ceberler, Baran Tursunlar ortada...' diyerek tepki gösterdi.

UMUT AKPINAR - ANTALYA / ANF

0 yorum:

Heval

Kurdish Music