Tamil gerillalarından yeni bir hava saldırısı

Tamil gerillaları, Sri Lanka'nın başkenti Colombo'daki yakıt istasyonu ile ülkenin kuzey batısındaki bir ordu üssüne hava saldırısı düzenledi.

Tamil Eelam Kaplanları Hava Kuvvetleri, başkent Colombo yakınlarındaki hava saldırısında Kelanitissa yakıt istasyonu hedef alındı. Dün gece düzenlenen saldırı sonucu başkentte elektrikler kesilirken uzun süre uçaksavar sesleri duyuldu. Yakıt istasyonunda büyük maddi hasarın meydana geldiği belirtilirken, saldırıda 1 kişinin de öldüğü kaydedildi.

Kelanitissa yakıt istasyonuna yönelik saldırıdan önce ise ülkenin kuzey batısı Mannar'da bulunan askeri üs vuruldu. Tha'I'laadi garnizonuna 2 uçakla düzenlediği bildirilen saldırıda garnizonda büyük hasarın meydana geldiği bildirildi.

Garnizona yönelik hava saldırısında ölen ve yaralanan askerler hakkında bir açıklama yapmayan Sri Lanka Ordusu, 1 'terörist uçağı' düşürdüklerini iddia etti. İddiayı yalanlayan Tamil Eelam Kaplanları Hava Kuvvetleri Komutanlığı, eylemlerini başarıyla gerçekleştiren uçakların hiçbir kayıp vermeden üstlerine geri döndüklerini söyledi. Gerilla hava güçleri tarafından vurulan garnizon Tamil ordusu tarafın Mannaar bölgesi Vanni cephesindeki çatışmalarda akar-yakıt üssü olarak kullanılıyor.

Son iki yıldır hava kuvvetlerini güçlendiren Tamil gerillaları, geçtiğimiz aylarda da başkentteki havaalanının Sri Lanka ordusu hava kuvvetlerine ait bölgesini vurmuştu. Gerillaların hava güçlerini devreye koyması uzmanlar tarafından 25 yıldır süren savaşta yeni bir aşama olarak tanımlanmıştı. Eelam Kaplanları hava kuvvetlerini 'Tamilleri, soykırım hedefleyen hava bombardımanlarına karşı koruma' amacıyla geliştirdiklerini açıklamıştı.Tamil Kaplanları ile Sri Lanka ordusu arasında yaşanan savaşta şimdiye kara 70 bin kişi yaşamını yitirdi.

ANF

0 yorum:

Heval

Kurdish Music