Tarsus'ta olaylar devam ediyor

Tarsus Halk İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yapılan fiziki saldırıyı protesto etmek amacıyla yaptığı yürüyüşe müdahale sonrası gösteriler ara sokaklarda devam etti. Müdahalelerde 8 kişi gözaltına alındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yapılan fiziki saldırıyı protesto etmek amacıyla Tarsus Halk İnisiyatifi yürüyüş düzenledi. Tarsus'un Barbaros Mahallesi Sağlık Ocağı önünden biraraya gelen bini aşkın kişi Girne Caddesi'ne kadar yürüdü. DTP'li yöneticilerin de katıldığı yürüyüşte, 'Barış dedik zehirlediniz, irademle oynama bu ateş sizi de yakar' pankartı ile Be serok jiyan na be', 'Biz Apo'nun fedaileriyiz' ve 'Bu ateş sizi de yakar' yazılı dövizler taşındı. Demokratik Konfederalizm ve HPG bayraklarını açan kitle sık sık, 'Biji Serok Apo', 'Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan', 'İntikam, intikam', 'Be Serok jiyan na be' ve 'Apo'ya uzanan eller kırılsın' sloganları attı. Yürüyüşe, güvenlik güçleri gaz bombası ve coplarla müdahale etti. Müdahale sırasında 5'i kadın 8 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda gösterici de hafif şekilde yaralandı.

Gösteri sürüyor

Müdahalede sırasında kitle de polise taş atarken, gösteriler ara sokaklara taşındı. Ateş yakan gruplar, barikat kurdu. Buradaki gösterilere de müdahale edilirken, zaman zaman göstericilerle polis arasında çatışmalar çıktığı öğrenildi.

MERSİN (DİHA)

0 yorum:

Heval

Kurdish Music