Zana: Artık sabrımız kalmadı




Diyarbakır'da 'Kürt sorununa demokratik çözüm' sloganıyla düzenlenen oturma eyleminde konuşan DEP eski Milletvekili Leyla Zana, 'Herkes Kürtlerin sesini duysun artık sabrımız kalmamıştır' dedi.

Diyarbakır'da 'Kürt sorununa demokratik çözüm' sloganıyla düzenlenen oturma eylemine ziyaretçi akını sürüyor. Yapılan çadır ziyaretlerinin ardından konuşma yapan DEP eski Milletvekili Leyla Zana, yapılan eylemin çok kutsal olduğunu belirtti. Kürtlerin PKK Lideri Abdullah Öcalan'ı durumuna dikkat çekmek için eylem yaptığını hatırlatan Zana, eylemlerin 9 yıldır hiç durmadan devam ettiğine dikkat çekti. Kürt halkının her zaman ayakta olduğunu söyleyen Zana, 'Herkes Kürt halkının sesini duysun. Artık sabretme tahammülümüz kalmamıştır. Her Kürt Öcalan'a sahip çıkacaktır. Öyle görünüyor ki bu halk her zaman ayaktadır' diye konuştu. Hiç kimsenin Kürtlerin onuruyla oynayamayacağını ifade eden Zana, barış talebinin her zaman yükselteceklerinin belirtti.

Erdoğan'a Öcalan'ın barış elini tut çağrısı

Kürtlerin Öcalan için ayakta olduğunun altını çizen Zana, şunları söyledi: 'Halkın onuruna dokunanlar iyi düşünsün. Bu halk hiç bir zaman kimsenin onuruna dokunmamışlar. Eylemlerle ayakta, diplomasiyle ayakta. Barış içinde en büyük talebi dile getiriyorlar. Onurlu bir barış Türkiye'nin ilerlemesi içinde iyi olacaktır. Eğer kardeşlik için el uzatsalar Kürtler daha da güçlü bir şekilde barış elini tutacaklar. Eğer uzatmasalar Kürtler her zaman mücadele edecekler. Erdoğan'a sesleniyorum Kürt şehirlerini bir bir dolaşma, git İmralı'da barış elini tut. Bu halk bunu istiyor.' Konuşmanın ardından alana meşalelerle giriş yapan gençler, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın lehine sloganlar attı. Alanda, PKK ve Demokratik Konfedaralizm bayrakları taşınırken, havai fişek gösterimi yapıldı. Oturma eylemi coşkuyla devam ediyor.

DİYARBAKIR (DİHA)

0 yorum:

Heval

Kurdish Music