DTP Ağrı'da seçimin iptal edilmesini istedi



Ağrı'da seçimlere hile karıştığı iddiaları, DTP'ye verilmiş çok sayıda oy pusulasının kentin değişik yerlerinde bulunmasıyla doğrulandı. DTP ikinci kez YSK'ya başvuruda bulunarak seçimin iptal edilmesini istedi.

Ağrı'da seçimlere hile karıştırıldığı gerekçesiyle protestolar yapılırken, kentin değişik noktalarında DTP'ye verilmiş oy pusulaları bulundu. Pusulaların bir kısmının yandığı görüldü. DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, DTP Ağrı İl Başkanı Halef Keklik, DTP Ağrı Belediye Başkan Adayı Murat Öztürk ile avukatlardan oluşturulan heyet bulunan yanmış oy pusulalarını YSK'ya götürerek seçimin iptal edilmesini istedi. DTP milletvekillerinden Pervin Buldan, Özdal Üçer ve DTP'li Doğubayazıt, Diyadin, Patnos belediye başkanları ile DTP PM üyeleri Hüseyin Cengiz, Orhan Artunç ve Hüseyin Yılmaz da Ağrı'ya geldi. Bayındır, bulunan yanmış oy pusulalarının hilenin garantisi olduğunu belirtti.

DTP seçim bürosunda toplanan yaklaşık 3 bin kişi ise, YSK'ya yapılan başvurunun sonucu için bekleyişini sürdürüyor.

Kitle sık sık 'Vali istifa', 'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganlarını atıyor. Helikopterlerin alçak uçuş yaptığı kentte, bütün resmi kurum ve kuruluşlar çevik kuvvet ekipleri tarafından ablukaya alındı. Kentteki gergin bekleyiş sürüyor.

Dünde, Ağrı'da çoğunluğu DTP'ye ait olduğu belirtilen 3 bin oyun iptal edilmesine ilişkin DTP YSK'ya itirazda bulunmuştu.

AĞRI (DİHA)

0 yorum:

Heval

Kurdish Music