KURD HALKI ALIGOR'A YURUYOR


Binlerce kişi Aligor'da bir araya gelmeye başladı

12:58

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 60. doğum günü nedeniyle Urfa'nın Suruç İlçesi'ne bağlı Onbirnisan (Aligor) Beldesi'nde yapılan bir günlük konaklama için dün gece yola çıkan kitle, sabahın erken saatlerinde beldeye ulaştı. Kitle davul zurna eşliğinde halaylar çekerek, Öcalan'ın doğum gününü kutlamaya başladı. Kutlama sırasında PKK bayrakları ile Öcalan posterlerini taşıyan yüzü kapalı gençler, yürüyüş yaptı. Öte yandan kutlama nedeniyle Aligor Beldesi'ne askeri yığınak yapıldı.

Aligor'a gelişler sürüyor

Şırnak ve ilçelerinden gelen yaklaşık 30 otobüs, Aligor Beldesi'nde Belediye Meydanı'nda alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Şırnak'tan dün yola çıkan 5 araca, kent dışına çıktığı gerekçesiyle 250 TL para cezası kesilirken, konvoy birçok noktada bekletildi. Şanlıurfa ve ilçelerinden de yüzlerce kişi Aligor'a doğru yola çıktı. Tunceli'den de 20 kişi yola çıktı. Tunceli'den gidenler arasında DTP MYK Üyesi Bergüzar Kaygusuz, Tunceli İl Başkanı Murat Polat, Tunceli Belediyesi eski Başkanı Songül Erol Abdil ve Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin de bulunuyor. Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nden de onlarca araçlık konvoy, Aligor'a doğru hareket etti. Diyarbakır'da ise, Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan Ava Petrol önünde binlerce kişi sabah saatlerinde bir araya geldi. Ağırlı yöresel kıyafet giyen kitle, Öcalan lehine sloganlar atarak halay çekti. Kitle daha sonra yaklaşık 80 araçla Aligor Beldesi'ne doğru hareket etti. Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde de yüzlerce kişi, araçlarla Aligor'a doğru yola çıktı.

Siirt'te bir kişi gözaltına alındı

Siirt'te de yaklaşık 500 kişi, Aligor'a doğru hareket etti. Siirt çıkışında polisler tarafından durdurulan araçlara 61 ile 350 TL arasında değişen para cezası kesildi. Araçta bulunan 'Botan'dan Güneşimize yürüyoruz' pankartı nedeniyle Belediye Meclis Üyesi Yüksel Yılmaz gözaltına alındı. Adana'dan da 7 büyük otobüs, 4 minibüs ve şahsi araçlarla Aligor'a doğru hareket edildi. Kadınlar yöresel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturdu. Aligor'a gidenler zılgıt ve alkışlarla uğurlandı. Konvoyun geçtiği yol güzergahında bir çok yerde arama noktası kuran jandarma, Ceyhan ve Osmaniye girişlerinde kimlik kontrolü yaptı. Konvoy, Osmaniye'nin Sayhüyüğü Köyü'nde arama gerekçesiyle bekletiliyor.

0 yorum:

Heval

Kurdish Music