OCALAN ICIN FIDANLAR DIKILDI


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak amacıyla düzenlenen 'Amara Yürüyüşü' kapsamında on bini aşkın kişinin bir araya geldiği Aligor Beldesi'ndeki kutlamalar sürerken, yürüyüşün 2'inci günü 'Öcalan'a özgürlük' sloganıyla gökyüzüne uçurtmaların uçurulması ile başladı. Öcalan'ın köyüne doğru yola çıkacak olan araçların plaka kısmına 'Güneşe yolculuk' yazısı asılırken, Suruç İlçesi'ne bağlı Külünçe Köyü'nde de fidan dikimi yapıldı.

TUHAD-FED tarafından düzenlenen 'Amara Yürüyüşü' kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için Urfa'nın Suruç İlçesi'ne bağlı Aligor Beldesi'nde bir araya gelen on bini aşkın kişinin kutlamaları sürüyor. Aligor'de başlayan kutlamalar gece boyunca sürerken, Öcalan'ın 60'ıncı doğum günü vesilesiyle 60 Kürt sanatçı sahne aldı. Binlerce kişi gece boyunca davul zurna ve erbaneler eşliğinde halaya dururken, sık sık, 'Rojbûna te pîroz be ey serok Apo', 'Öcalan', 'Bijî serok Apo', 'Öcalan'a uzanan eller kırılsın' sloganları attı. Gençler, kuleler oluşturarak, Öcalan'ın dev posterleri ile Demokratik Konfederalizm bayraklarını açarken, alanda yakılan ateşler hiç sönmedi. Ateşlerin etrafından halaya duran kitle, Öcalan ve PKK için yazılmış şarkıları okudu. Çadırlarda bir araya gelen kadınlar ise klamlar seslendirerek, coşku ve heyecanla kutlamalara katıldı. Alanın ortasında ve Aligor Tepesi'nde ise ateşlerle 'Bijî Apo' yazıldı. Kutlamalarda yüzlerce havai fişek kullanılırken, gece saatlerinde havanın soğuması nedeniyle birçok kişi ateşler etrafından serdikleri kilim ve battaniyelerin üzerinde uyudu. Bazı gruplar hiç uyumayarak günü halaylarla karşılarken, yakılan ateşler üzerinde çaylar demlendi, patates ve biberler kızartılarak kahvaltı yapıldı.

DTP'li yeni seçilen belediye başkanları alandaki yerlerini alırken, seçilmiş tüm belediye başkanları sahneye çıkarak halkı selamladı. Burada tüm belediye başkanları adına kısa bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Mezopotamya coğrafyasında 4 parçaya bölünen Kürt halkının yüreğindeki sıcaklığı selamladığını söyleyerek, 'Mezopotamya topraklarını aydınlatan güneşin yansımasısınız. Yüreğinizdeki hasrete bin selam. Umarım kısa bir zamanda tüm değerlerimiz özgürleşmenin müjdeleyicisi olacak' dedi.



Öcalan için fidanlar dikildi

Söylenen şarkılarda çekilen halaylarda sık sık, 'Rojbûna te pîroz be ey serok Apo', 'Bijî serok Apo', 'Öcalan', 'PKK halktır halk burada', 'Kürdistan faşizme mezar olacak', 'Cana can kana kan seninleyiz Öcalan' denilerek Öcalan'a özgürlük talebi dillerden düşmezken, gençler de sancaklar da asılı bayrak ve Öcalan posterleri ile askeri disiplin şeklinde yürüyüş yaptı. Sahneden Öcalan için yazılar şiirler okunurken, kutlamaya katılan Mehmet Öcalan ve Fatma Öcalan yoğun ilgi gördü. 7 yaşındaki bir çocuğun Öcalan için yazıp bestelediği ve alanda söylediği şarkı ise kitle tarafından yoğun alkış aldı. İçersinde Öcalan'ın fotoğrafı ile Diyarbakır surlarının olduğu ve 'Özgürlüğün özgürlüğümüzdür' başlıklı mektuplar alanda dağıtıldı. 'Amara Yürüyüşü'nün 2'inci günü ise Öcalan'a özgürlük' sloganıyla gökyüzüne uçurtmaların salınması ile başladı. Çocuklar tarafından uçurulan gökkuşağı renklerinden oluşan uçurtmalar, rengarenk bir görüntü oluştururken, davul zurna ve erbaneler eşliğinde halaylar çekildi. Amara'ya doğru yola çıkacak olan araçların ön tarafına 'Güneşe yolculuk' ve 'Bijî Apo' yazısı yazıldı. TUHAD-FED ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle Suruç İlçesi'ne bağlı Külünçe Köyü'nde fidan dikimi yapıldı. Fidan dikimine Mehmet ve Fatma Öcalan, DTP'li milletvekilleri, belediye başkanları ile yüzlerce kişi katıldı.

Valilikten operasyon kararı

'Amara Yürüyüşü' Aligor'dan start alırken, 'Urfa Valiliği'nin kararı üzerine 3-5 Nisan tarihleri arasında Birecik ve Halfeti ilçelerinde askeri operasyon yapıldığından dolayı herhangi bir eylem ve etkinlik yapılamaz' kararı aldığı öğrenilirken, Amara'ya 20 kilometre kala asker, polis, özel harekat timleri, askeri panzer ve akrep tipi araçlarla yola barikat kuruldu. Amara Yürüyüşü Aligor Beldesi'nden start alırken Amara Köyü'nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlık koşullarının düzeltilmesi ve İmralı Cezaevi'nin kapatılması talebi ile açıklama yapılması planlanıyor.

0 yorum:

Heval

Kurdish Music