One mınute Erdogan...


One minute Erdoğan... Hakkari!

Başbakan Erdoğan 'One munite' çıkışı yaptığı Davos Zirvesi'nde, Filistinli çocukları hatırlatıp, İsrail Devlet Başkanı Peres'i 'Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz' diyerek suçlamıştı. Ancak Hakkari'deki çocuklara ilişkin tek kelime etmedi.

Hakkarili çocuklar vuruluyor

Hakkari'de Seyfi Turan, Özel Harekat Polisi tarafından dipçiklerle öldürülesiye dövüldü ve ağır yaralandı. Turan'ın tedavisi sürüyor. Abdülsamet Erip ise, polisten kaçarken düştüğü derede öldü. Hakkari'deki bu olaylar kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı. Hükümet iki polisi açığa almakla yetindi. Hükümet yetkililerinden ise hiçbir ses çıkmadı.

Filistin'e var, Hakkari'ye yok

Türkiye'de bunlar olurken, Davos Zirvesi'nde Erdoğan'ın İsrail'in öldürdüğü Filistinli çocuklar için gösterdiği 'Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz' tepkisi akıllara geliyor. Hakkarili çocuklar için tek kelime etmeyen Erdoğan, 2006 Mart ayında 'Kadın da olsa çocuk da olsa gereken yapılacak' demiş ve Diyarbakır ile Batman'da 6 çocuk öldürülmüştü. Sayfa 8'de

Çocuklara kıymayın

Dev Lis ve Dev Genç üyeleri de Hakkari'deki olayları protesto etti. 'Çocuklara kıymayın efendiler' pankartı açan gençler, saldırılardan AKP hükümetini sorumlu tuttu. SES ve Eğitim-Sen de, sorunların faturasının çocuklara kesildiğine dikkat çekerken, ÖDP 'Artık yeter' dedi. İzmir'de ise, AKP Menemen ilçe binasına siyah çelenk bırakıldı.

Günlük

0 yorum:

Heval

Kurdish Music