Gabar'da yaşamını yitiren 6 gerillanın kimlikleri açıklandı



















Gerillanın çatışmasızlık kararına rağmen Türk ordusunun aralıksız devam eden operasyonları çatışmalara yol açıyor. Gabar'da çıkan şiddetli çatışmalarda 6 gerillanın hayatını kaybettiği belirtilirken, 7 asker ve korucunun yaşamını yitirdiği, 30'dan fazla asker ve korucunun da yaralandığı bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 1 Haziran'a kadar çatışmasızlık kararına rağmen devam eden operasyonlar ve yaşanan çatışmalar konusunda bilgi verdi.

7 asker ve korucu yaşamını yitirdi, 30'u yaralandı

15 Mayıs'ta Gabar alanında yaşanan şiddetli çatışmalarda 6 gerillanın hayatını kaybettiğini belirten BİM, çatışmaya ilişkin şu bilgileri verdi: '15 Mayıs 2009 tarihinde Gabar'ın Çırav alanında TC ordusu tarafından kapsamlı bir operasyon başlatılmıştır. Köy koruculularının öncülüğünde başlayan operasyonda sabah saat 6:30 sıralarında eylemsizlik pozisyonunda olan HPG gerillalarımız ile TC ordusu arasında temas yaşanmıştır. Skorsky tipi helikopterle indirmelerin yapıldığı operasyonda HPG gerillalarımız çembere alınmak istenmiş ve akşama kadar şiddetli çatışmalar yaşanmıştır.

Yaşanan bu zorunlu çatışmalar sonucunda 6 HPG gerillamız şehit düşerken, tespit edilebilen 7 asker ve korucu ölmüş, 30'dan fazla asker ve korucu ise yaralanmıştır. Operasyon 16 Mayıs 2009 günü arazide kısmi birlikler bırakarak geri çekilmiştir.'

BİM yaşamını yitiren 5 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. Altıncı gerillanın sicil bilgilerinin tam netleştirilemediği, sadece kod adının belirlendiği bildirildi. Yaşamını yitirenler arasında Kürdistan'ın üç parçasından da gerillalar bulunuyor

Sicilleri açıklanan gerillalar şöyle:


1984 Mingol (Doğu Kürdistan) doğumlu, 2004 katılımlı, Azad Kurd kod adlı Sadık Dulekan


1980 Mako (Doğu Kürdistan) doğumlu, 2003 katılımlı, Kemal Mako kod adlı Hamit Ersan


1987 Bingöl doğumlu, 2004 katılımlı, Roni kod adlı Ahmet Şerif Karakaya


1983 Halep (Suriye) doğumlu, 1999 katılımlı, Sarya Afrin kod adlı Siham Hannan


1984 Uludere doğumlu, 1996 katılımlı, Hebun Garzan kod adlı Vesile Altürk


Ciger Hakkari kod adlı gerilla

BİM ayrıca 10 Mayıs'ta Bingöl kırsalında başlayan ve 17 Mayıs'a kadar devam eden operasyona da dikkat çekerek, bu operasyon sırasında da bir saat süren çatışma yaşandığını ancak gerillanın herhangi bir kaybının olmadığını bildirdi.

Bingöl kırsalında çatışma

BİM, '10 Mayıs 2009 tarihinde Bingöl'e bağlı Yedisu ilçesi kırsalındaki Şehit Hasan bölgesinin Peri vadisine yönelik olarak TC ordusu tarafından kapsamlı bir operasyon başlatılmıştır. Yoğun olarak kobra tipi savaş helikopterlerinin araziyi bombaladığı operasyonda 11 Mayıs günü Peri vadisinde eylemsizlik pozisyonunda olan HPG gerillalarımız ile TC ordusu arasında 1 saat süren bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmanın sonuçları bilinmezken, HPG güçlerimiz herhangi bir kayıp vermemiştir. Operasyon Şehit Xebat ve Şehit Reşit alanlarına kayarak 17 Mayıs 2009 tarihine kadar devam etmiştir' dedi.

0 yorum:

Heval

Kurdish Music