TİHV'den gözaltına alınan avukatlar için acil eylem çağrısı 15:02 Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Sekreteri Dr. Metin Bakkalcı, gözaltına

TİHV'den gözaltına alınan avukatlar için acil eylem çağrısı

15:02

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Sekreteri Dr. Metin Bakkalcı, gözaltına alınan İHD Merkez yöneticileri için acil eylem çağrısında bulundu.

TİHV Genel Sekreteri Dr. Metin Bakkalcı, İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakkalcı, avukatlardan Hasan Anlar, Filiz Kalaycı ve onlarla aynı avukatlık bürosunu paylaşan Avukat Halil İbrahim Vargün ve Avukat Murat Vargün'ün bürosu ile evlerine herhangi bir gerekçe bildiriminde bulunulmaksızın Terörle Mücadele Ekipleri (TEM) tarafından baskın düzenlendiğini ve dört insan hakları savunucusunun gözaltına alındığını hatırlattı. İHD yönetici ve üyelerine yapılan uygulamanın kabul edilemez olduğunu söyleyen Bakkalcı, insan hakları savunucularının haklarının savunulması için tüm kamuoyuna acil eylem yapma çağrısında bulundu.

0 yorum:

Heval

Kurdish Music