Wan'a Kitlesel Katilim

Hakkari ve ilçelerinde Van'daki mitinge kitlesel katılım sağlanacak


23 Mayıs'ta Van'da yapılacak olan 'DTP'yi susturma silahları sustur' mitinge katılmak için Hakkari merkezden 100 özel araç ve 10 otobüs kalkacağı belirtilirken, Yüksekova İlçesi'nde ise 20 otobüs ve onlarca özel araç ile mitinge katılım sağlanacağı belirtildi.

Van'da 23 Mayıs tarihinde 'DTP'yi susturma silahları sustur, çatışmasızlık kararına cevap ver' mitingine çevre illerden katılım için hazırlıklar devam ediyor. DTP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Fahri Kurt, DTP'ye yönelik yapılan baskıları protesto etmek için herkesi Van'da yapılacak mitinge katılma çağrısında bulundu. Hakkari'den 23 Mayıs sabah saat 06.00'da parti binası önünde yaklaşık 100 araç ve 10 otobüs ile Van'da yapılacak mitinge katılmak için yolla çıkacaklarını aktaran Kurt, 'Baskıların bizi yıldırmayacağını göstermek ve parti yöneticilerimize yönelik operasyonu kınamak için bütün halkımız mitinge davetlidir' dedi. Mitinge katılım için mahallelerde yaptıkları çalışmalara devam ettiklerini söyleyen DTP Hakkari Merkez İlçe Yöneticisi Maruf Engin ise, hedeflerinin 5 bin kişi ile mitinge katılım sağlamak olduğunun altını çizdi. Hakkari Yurtsever Demokrat Gençlik Meclisi (YDG-M) adına çağrı yapan Emre Koç ise, silahların çift taraflı durdurulması ve DTP'ye yönelik yapılan baskıları protesto etmek için bütün halkı mitinge katılmaya çağırdı.

Yüksekova'dan 20 otobüs kalkacak

Yüksekova DTP İlçe Başkanı Arif Karay da 1 Haziran'a kadar olan ateşkes sürecine destek olabilmek ve çözüme katkı suna bilmek için başta Yüksekova, Hakkari, Çukurca ve Şemdinli'den kitlesel katılım sağlayacaklarını belirterek, Yüksekova'daki katılımı sağlamak için çeşitli komisyonlar oluşturduklarını söyledi. Hedeflerinin Yüksekova'dan 20 otobüs ile mitinge katılım sağlamak olduğunu aktaran Karay, halkın iradesine sahip çıkmak için bölge mitingine katılım sağlaması çağrısında bulundu.

0 yorum:

Heval

Kurdish Music