Yoksul halka böyle saldırıldı



Yoksul halka böyle saldırıldı

16:07

İstanbul Başakşehir'e bağlı Bayramtepe Mahallesi'nde ruhsatsız bina ve kaçak yapıların yıkımı sırasında halkla polis arasında çatışma çıktı, yıkımda adeta savaşı aratmayacak sahneler yaşandı.

İstanbul'da Ümraniye'deki yıkımdan sonra dün sabah da Başakşehir'e bağlı Bayramtepe'de olaylar yaşandı. Zabıtalar ve çevik kuvvet eşliğinde gerçekleştirilmek istenen yıkımda, polis, orantısız güç kullanarak mahallede bulunan Tepe İlköğretim Okulu'na çok sayıda gaz bombası attı, karşılıklı yaşanan çatışmalarda 30 kişi yaralandı, 4 aylık bir bebek gazdan etkilendi, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da gerçekleştirilen ikinci olaylı yıkımda savaşı aratmayacak sahneler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesine bağlı zabıta ekipleri, dün sabah saatlerinde Başakşehir'deki kaçak ve ruhsatsız binaları yıkmak üzere çevik kuvvet ekipleri ve panzer eşliğinde Bayramtepe Mahallesi'ne geldi. Ruhsatsız binaların ve kaçak yapıların yıkılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri, polise taş, sopa ve tuğla parçalarla karşılık verdi. Polisin biber gazı sıkarak dağıtmaya dağıtmaya çalıştı. Olayda bir körüklü İETT otobüsünün camları kırıldı, lastikleri patlatıldı.

Polisten gaz bombası

Polis ve mahalle sakinleri arasında süren çatışmalarda, alnına gaz bombası isabet eden bir kadın ve ayağından yaralanan bir çevik kuvvet polisi hastaneye kaldırıldı. Çok sayıda dükkanın camları kırılırken asıl olay polisin Tepe İlköğretim Okulu içerisine çok sayıda gaz bombası atması oldu. O sırada derste bulunan öğrenciler ağlayarak okuldan çıkarken, bazı öğrenciler ise baygınlık geçirdi. Çocuklarını merak eden veliler okula akın etti. Hızını alamayan polisin attığı gaz bombalarından biri de bir apartman dairesinin içine düştü. 4 aylık bir bebk gazdan etkilendi. Polise karşı mahallede barikat kuruldu ve çok sayıda mahalle sakininin gözaltına alındığı bildirildi.

Yıkım durdu

Yaklaşık 6 saat süren çatışmalar sonunda yetkililer yıkım kararının durdurulduğunu açıkladı.

Yıkım sonrası adeta savaş alanına dönen mahallede, cadde ve sokak üzerine kurulan barikatlarla yıkım engellenmeye çalışıldı. Mahalle muhtarı Sadık Baydar, kaymakamlıkla görüşme yaptığını belirterek, yıkım kararının durdurulduğunu açıkladı. Mahalle polis tarafından tamamen ablukaya alınırken çatışmalar uzun süre devam etti.

0 yorum:

Heval

Kurdish Music