'Rantçı' dedi bahsi kapattı

Başbakan Erdoğan, Doğan Medya Grubu'yla ilgili beklenen açıklamasını yaptı. Erdoğan, sansasyonel açıklamalar yapacağı beklentisinin aksine, 'Bundan sonraki süreçte yayıncı kimliğinizi kullanarak işadamı olarak yürüttüğünüz işlerde imtiyaz talep etmeyeceğinizi umuyorum. Bu bahsi şimdilik kapatıyorum' dedi.

İddiaları tekrarladı

Doğan holdingle girdiği kavgayı yeni bir aşamaya bu gün yapacağı açıklamayla taşıyacağını duyuran Başbakan tayyip Erdoğan beklenen konuşmasını dün yaptı. Partisinin Beyoğlu İlçe Kongresinde yaptığı konuşmanın yaklaşık 45 dakikasına Doğan Medya Grubu'na ayırdı. Geçtiğimiz hafta Güngören'de 'Bir hafta sonra Doğan Grubu hakkında açıklama yapacağım' diyen, Aydın Doğan'ı 'açıklamazsan ben açıklarım' sözleri ile pazarlığa davet eden Erdoğan geçen haftaki iddialarını tekrarladı, Aydın Doğan'ın kendisine gönderdiği mektuba atıflarda bulundu.

Aydın Doğan bir hafta süre verdiğini artık taşları yerine oturtmanın zamanı geldiğini söyleyen Erdoğan, Doğan grubunun rahatsızlığının nedeni olarak 'hurtumların kesilmesini' gösterdi. 'Hortumlar kesildi, kesilince rahatsızlık başladı. Geçim kaynakları orasıydı. Artık bitiş başladı alıştıkları büyüme sona erdi. Siyasette uzantıları var. Ordan hiçbir şey kapamazsınız' dedi. Erdoğan siyasetteki uzantı olarak daha önce CHP'ye işaret etmişti. 'Kimse sap ile samanı karıştırmasın. Bizim açımızdan mesele Almanya'da görülen bir dava değildir' diyen Erdoğan suçlunun cezasını çekeceğini söylerken, İçişeri Bakanlığının Türkiye'deki Deniz Feneri'ni düzenli olarak denetlediğini söyleyerek Türkiye'deki derneği yine koruma altına aldı.

Gazeteler mahkemelerden rol çalmakla ve iftira atmakla suçlayan Erdoğan, basın konseyinin kendilerine göndrdiği ültümatom'a da 'sen kimin de bana ültimatom çekiyorsun. Benim ülkemde kabul edilmeyen bir basın konseyi!' ifadeleri ile sert tepki gösterdi. Antep Belediyesi hakkındaki yolsuzluk iddialarının doğru olmadığını tekrarlayan Başbakan 'Peki şimdi Asım Güzel beyin hakkını kim iade edecek?' dedi. Aydın Doğan'dan maaş alan kalemşörler olduğunu tekrarlayan Erdoğan 'Bundan sonra hiç bir talebinize olumlu cevap alamayacaksın sayın Aydın Doğan. Hesabını ona göre yap. Bedelini biz ödemeye hazırız' diyerek Doğan'la uzlaşmayacağı mesajını da verdi. Doğan'ın kendisine gönderdiği mektuptan bahseden Erdoğan, 'Şahsıma gönderilen mektupları açmak pek adetim değildir ama bana mektuplarında işadamı ve yayıncı olmak üzere iki ayrı şapkası olduğunu yazıyor Aydın Doğan. Ama anlaşıldığı kadarıyla şapkaları karıştırıyor' dedi.
İSTANBUL

0 yorum:

Heval

Kurdish Music