4 bin 500 polisin oyu AKP'ye verdı

DTP: 4 bin 500 polisin oyu AKP'ye yönlendirildi

DTP Mardin İl Başkanı Hilmi Öncü, seçim öncesi birçok hukuksuzlukla karşılaştıklarını belirterek, kentteki 4 bin 500 polisin oylarının blok olarak AKP'ye yönlendirildiğini söyledi.

DTP Mardin il Teşkilatı, seçim sonuçlarına ilişkin il binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya DTP MYK Üyesi Mazlum Tekdağ, DTP PM Üyeleri Hatice Çoban, İzzet Belge, Kızıltepe Belediye Başkanı Cihan Sincar'ın aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. 'Amed kapak olsun kerdoğana', 'Yetkisiz koltukta oturacaksın', 'Koltuk senin belediye bizim', 'Kirli ittifaklarla alınan belediye', 'Koltuk sevdası değil halkın kavgası' şeklinde dövizleri açan vatandaşlar, 'Bijî Serok Apo', 'PKK halktır halk burada', 'Öcalan Öcalan', 'Vali istifa', 'Kahrolsun Kerdoğan' sloganları attı. Açıklama öncesi geniş güvenlik önlemleri alınması dikkat çekti. Burada açıklama yapan DTP Mardin İl Başkanı Hilmi Öncü, Mardin'de yapılan yerel seçimlerin öncesine dikkat çekerek, seçim öncesi yapılan çalışmalardan her türlü fedakarlığın yapıldığını söyledi. Öncü, çalışmaların her zaman bu şekilde olacağını ifade ederek, partilerini barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesindeki bu kararlılığının her zaman devam edeceğini söyledi. Seçim öncesi Mardin ilinde partilerinin her zaman seçimlerin hoşgörü ve demokratik bir zeminde gerçekleşmesi için çaba gösterdiklerine dikkat çekerek, 'Buna rağmen kadın, gençlik ve mahalle komisyonlarımız yürütmüş oldukları çalışmalar sırasında her türlü engellemelerle karşılaşılmıştır. İl binamızın her giriş ve çıkışında, mahalle çalışmalarında parti çalışanlarımız keyfi baskı ve engellemelerle karşı karşıya kalmış ve arkadaşlar defalarca gözaltına alınmıştır. Partimiz milletvekillerinin içinde bulunduğu konvoylar dahi defalarca saatlerce bekletilmiş ve seçim çalışmaları engellenmiştir' dedi.

'Tüm mülki idareler iş başında idi'

Öncü, konuşmasının devamında, tüm mülki idarelerin AKP için iş başında olduğuna dikkat çekerek, 'Mülki ve idari amirlerin AKP iktidarı adına ev ev mahalle mahalle gezerek, yetki ve sorumluluklarını kötüye kullanmış devlet memurluğunun gerektirdiği tarafsızlık ilkesini ihlal ederek hukuku ayaklar altına almış ve suç işleme fiilini gerçekleştirmiştir. Yine bizzat Mardin valisi nezdinde iktidar partisinin lehine, partimizin aleyhine seçimin kaderini belirlemek adına, AKP il teşkilatı ve diğer siyasal partiler ile özel toplantılar organize ederek kutsal ittifaklara gitme yöntemleri ile seçimlere eşit koşullarda katılım ilkesi ihlal edilmiştir' dedi.

'Mardin'de halkımız tercihi DTP'den yanadır'

Yapılan tüm bu hukuksuzluğa resmi itirazların yapıldığını belirten Öncü, AKP'nin yapmış olduğu tüm bu hukuksuzluğa rağmen DTP'nin gerisine düşmüş olduğunu söyledi. Öncü, yaşanan tüm bu olumsuzluklarda halkın her zaman kendileri yanında olduğu belirterek, 'Seçim öncesi 4 bin 500' e varan bir oy potansiyeline tekabül eden güvenlik güçlerinin oylarını blok olarak AKP'ye yönlendirmesi dikkate alındığında Mardin kent merkezinde halkımızın tercihi her zaman partimizden yana olmuştur. Bu konuda halkıma her zaman teşekkür ediyoruz ve çalışmalarımız her zaman devam edecektir' dedi.

DTP Mardin Belediye Başkan Adayı Enver Ete ise, annelere, Uğur Kaymazlara, Mazlumlara, Apê Musalara söz verdiklerini dikkat çekerek, yapmış oldukları onurlu yürüyüşten hiçbir zaman vazgeçmeciklerini söyledi. Ete, halkın kalbinde seçimi kazandıklarını ifade etti.

MARDİN (DİHA)

0 yorum:

Heval

Kurdish Music