AGRİ'DA SECIM TEKRARLANSİN



Seçim sonuçlarına yönelik DTP'nin yaptığı itirazın karara bağlanacağı Ağrı'da bekleyiş sürerken, DTP'lilere destek vermek amacıyla Van, Bitlis, Iğdır, Kars, Ardahan ve Muş'tan yüzlerce kişi Ağrı'ya doğru yola çıktı.

Ağrı'da seçimlere hile karıştırıldığı gerekçesiyle DTP'nin yaptığı itirazın bugün karara bağlanması beklenirken, 4 gündür tepkilerini sokağa çıkarak gösteren DTP'liler ise sabah saatlerinden itibaren seçim bürosu önünde toplanmaya başladı. Kitlenin toplanmasıyla birlikte kentte yoğun önlemler alınırken, Ağrı'nın giriş ve çıkışlarında ise arama noktaları kuruldu. Başta Van, Bitlis, Iğdır, Kars, Ardahan ve Muş olmak üzere, bir çok çevre il ve ilçelerden yüzlerce kişi de, DTP'lilere destek vermek amacıyla Ağrı'ya doğru yola çıktı.

Van'dan 3 otobüs ve onlarca araç yola çıktı

Van Kültür Sarayı önünde bir araya gelen ve aralarında Belediye Başkanı Bekir Kaya, DTP İl Başkanı Selim Ertaş, Merkez İlçe Başkanı Salahattin Endakçı, seçilen il ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu yüzlerce kişi, 3 otobüs ve çok sayıda özel araçla birlikte Ağrı'ya doğru yola çıktı.

Bitlis'ten 20 araçlık konvoy

Bitlis'te, DTP İl binası önünde bir araya gelen ve aralarında DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, DTP İl Başkanı Hüsamettin Zenderlioğlu, DTP ilçe başkanlarının da bulunduğu yüzlerce kişi de, 20 araçlık konvoy yola çıktı.
Kars, Iğdır, Ardahan, Muş ve ilçelerinden de yüzlerce kişi araçlarla yola çıktı.

Kitlenin akışının sürdüğü kentte, çevre il ve ilçelerden takviye polis ekipleri gönderildiği öğrenildi.

tags:akp ağrı,dtp ağrı,seçim tekrar,seçim tekrar yakılmış pusulalar,ağrı dtp,dtp eylem ağrı,bazid eylem,dtp

0 yorum:

Heval

Kurdish Music