DTP'liler 15 bin kişiyle açlık grevini sürdürüyor

DTP'liler 15 bin kişiyle açlık grevini sürdürüyor

16:15

DTP'ye yönelik başlatılan operasyonu protesto etmek için Diyarbakır'ın Koşuyolu Parkı'nda başlayan 2 günlük açlık grevine katılanların sayısı 15 bini buldu. Diyarbakır Demokrasi Platformu ve KESK Diyarbakır Şubeler Platformu da açlık grevini destek verdi.

DTP'ye yönelik 14 Nisan tarihinde 15 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonu protesto etmek için DTP'nin Koşuyolu Parkı'nda başlattığı ve içinde DTP Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Emine Ayna, DTP'li milletvekilleri ve DTP'li 98 belediye başkanının da yer aldığı açlık grevine katılanların sayısı 15 bini buldu.

Açlık grevine destek veren Diyarbakır Demokrasi Platformu ve KESK Diyarbakır Şubeler Platformu üyeleri de oluşturdukları kortejle Koşuyolu Parkı'nı geldi. Burada yapılan açıklamada, DTP'ye yapılan operasyona tepki gösterildi. Operasyonun anti-demokratik ve Kürt sorunun çözümsüz bırakılmasına yönelik olduğu kaydedilen açıklamada, açlık grevine başlayan DTP'lilere destek verileceği kaydedildi. Açıklamanın ardından platform üyeleri, DTP'ye destek vermek amacıyla açlık grevine başladı.

0 yorum:

Heval

Kurdish Music