İran'ın top atışları protesto edildi

İran'ın top atışları protesto edildi

15:35

İran'ın dün Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Beldesi ve Sarıyıldız Köyü'ne yönelik yaptığı top atışları protesto edildi.

Esendere Beldesi ile Sarıyıldız (Kokep) Köyü'ne yönelik top atışlarıyla gerçekleşen saldırıyı protesto etmek amacıyla DTP İlçe Başkanı Arif Karay, Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, sivil toplum örgütü temsilcilerin de bulunduğu kalabalık grup DTP Yüksekova İlçe binasında bir araya geldi. Grup adına açıklama yapan Özgür Yurttaş Aktivisti Ferhat Kırmızıtaş, yapılan saldırıyı kınayarak, saldırının İran ve Türkiye devleti bilgisi dahilinde olduğunu aktardı. Türkiye sınırlarının İran güçleri tarafından bombalanmasına rağmen devletin sessiz kalmasının da yaşanan olayın durumunu net olarak ortaya koyduğunu aktaran Kırmızıtaş, 'Son zamanlarda üç ülkenin sınırlarında bulunan Kürt köyleri bombalanmaktadır. Ancak bütün devletler buna ses çıkarmayarak katliama adeta davetiye çıkarmaktadır' dedi. Yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını da belirten Kırmızıtaş, saldırılara sessiz kalmayacaklarını dile getirdi.

Devlet saldırılara sesiz kaldı

Yapılan saldırıdan sonra insanların köylerini terk etmelerine rağmen devletin saldırılara sessiz kaldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ruken Yetişkin ise saldırı sırasında bile devletin İran güçleriyle tam bir uzlaşı içinde olduğunu kaydetti. Yetişkin, 'İran devleti köylerimizi bombalarken halkımız çoluk çocuk yollara dökülüp köylerini terkti. Ancak olaylara izleyici kalan devlet yetkilileri ve basın adeta İran devletiyle uzlaşmış bir tarz takınmıştır. Türkiye Yunanistan arasındaki Kardak krizi veya bir metrelik ihlal iki ülkeyi savaş noktasına getirirken ne yazık ki işin içine Kürtler girince kendi topraklarını bombalamalara izleyici kalınmıştır' diye konuştu. Atılan her bombanın Türkiye'nin toprak bütünlüğüne atıldığını da söyleyen Yetişkin, olaya sessiz kalınmasının tek nedenini olayın mağdurların Kürtler olmasına bağladı.

DİHA

0 yorum:

Heval

Kurdish Music