Bismilli kadınlardan yürüyüşlü protesto

Bismilli kadınlardan yürüyüşlü protesto

15:32

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi kadınlar, DTP üzerindeki baskıları Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde düzenlediği kitlesel yürüyüşle protesto etti.

Bismil'de DTP üzerindeki baskıları protesto etmek amacıyla DTP ilçe teşkilatı önünde bir araya gelen DÖKH üyesi çok sayıda kadın, Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. 'Biz gülleri değil, çocuklarımızı istiyoruz', 'Çocuklarımız artık öldürülmesin', 'Annelere hediye, çocuklara vurulan dipçik olmasın', ' Ne çocuk annesiz ne dnneler çocuksuz kalsın', 'Annelere büyük hediye, özgür bir yaşam' , 'Annelere uzanan eller kırılsın', 'Çocuklarımız ölmesin acılar son bulsun' dövizleri taşıyan kadınlar, sık sık 'Em şer naxwazin, em aşitî dixwazin', 'Em şer naxwazin, em zarokên xwe dixwazin' sloganları attı.

Belediye Meydanı'nda açıklama yapan DTP Bismil Belediye Meclis Üyesi Saliha Bakır, Anneler Günü'nün dünyanın her yerinde coşkuyla kutlandığını, ancak Kürt annelerinin gününü özgün ve buruk yaşadıklarını belirtti. Türkiye'nin gidişatını anneler olarak kaygıyla karşıladıklarını ifade eden Bakır, 'Bismil'deki anneler olarak yetkililere sesleniyoruz. Biran önce tutuklu bulunan arkadaşlarımızı serbest bırakılmasını ve operasyonların durdurulmasını istiyoruz. Biz annelerin yüreği fazlasıyla yandı. Artık yanmasın. Çocuklarımızın kafası öldüresiye dipçikleniyor, kolları kırılıyor ve hatta öldürülüyor. Dipçiklenen, kolu kıran ve öldüren anlayış doğru mu? Yaşanan bu antidemokratik durumu nefretle kınıyoruz.. Bu sahnelerin bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Bir kez daha yetkililere sesleniyoruz. Barış çok da zor değil. Barışa kıymayalım!' dedi. Açıklamanın ardından postaneye geçen kadınlar, tutuklanan 23 DTP'li kadına kart gönderdi. Kalabalık daha sonra DTP ilçe binası önüne yürüdükten sonra dağıldı.

0 yorum:

Heval

Kurdish Music