Osman Baydemir Kürtçe karttan beraat etti

Osman Baydemir Kürtçe karttan beraat etti

16:55

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, TBMM Başkanı ve milletvekillerine gönderdiği Kürtçe yeni yıl kartı nedeniyle yargılandığı davadan beraat etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, TBMM Başkanı, milletvekillerine 2006 yılında Kürtçe, 'Yeni yılınız kutlu olsun' yazılı tebrik kartı gönderdiği gerekçesiyle hakkında Diyarbakır 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmasına devam edildi. Duruşmaya Baydemir ve avukatları katılmazken, savcı delillerin toplanmış olması nedeniyle esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı, Baydemir'in Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı sıfatını kullanarak çeşitli devlet erkanına, TBMM ve üyelerine 2006 yılına ait Kürtçe yazılı yeni yıl kutlama kartı göndererek görevini kötüye kullandığını, ayrıca Türk harflerinin kabulü ve tatbiki hakkındaki 1353 sayılı kanuna muhalefet ettiği gerekçesiyle TCK'nın 223/1 ve 257/1 maddeleri uyarınca 3 yıl hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

Hakim, dosyanın incelendiğini, Baydemir hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan dava açılmış ise de, suçun yasal unsurlarının oluşmaması nedeniyle beraatına karar verdi.

0 yorum:

Heval

Kurdish Music