Silopi'de ders sırasında öğrenciye gözaltı

Silopi'de ders sırasında öğrenciye gözaltı

10:39

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi (YDG-M) üyesi Metin Çetin, Anadolu Lisesi'nde derste iken polis tarafından gözaltına alındı. Bu duruma tepki gösteren lise öğrencileri ise dersleri boykot etti. Silopi'de yapılan ev baskınlarında da 4 kişi gözaltına alındı.

Silopi'de Anadolu Lisesi Öğrencisi Metin Çetin, bu sabah saatlerinde derste olduğu sırada, okula gelen Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı sivil polislerce gözaltına alındı. Bu duruma tepki gösteren öğrenciler, okul bahçesinde toplanarak dersleri boykot etti. Sık sık 'Hepimiz Metin Çetin'iz' sloganları atan öğrenciler, arkadaşları serbest bırakılana kadar derslere girmeyeceklerini söyledi. Öğrencilerin okul bahçesindeki bekleyişleri sürerken, polis ekipleri okul çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Bu arada Silopi Yenişehir ve Nuh mahallelerinde gece yapılan ev baskınlarında da, Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi (YDG-M) üyeleri Emin Ürün, Yusuf Sönmez ile Levent Asan'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda evlerdeki eşyalar dağıtılırken, gözaltına alınanların Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

0 yorum:

Heval

Kurdish Music