Şemdinli'de 3 kişi gözaltına alındı

Şemdinli'de 3 kişi gözaltına alındı

12:47

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine bağlı Alan (Helane) Köyü'ne askerler tarafından yapılan baskında, 3 kişi gözaltına alındı. Askerlerin ayrıca çobanları ölümle tehdit ettiği iddia edildi.

İki gündür Sınır Jandarma Karakolu'na bağla askerler tarafından abluka altında tutulduğu belirtilen Alan (Helane) Köyü'ne dün akşam saatlerinde baskın düzenlendi. Aramalarda bazı evlerde bulunan bir miktar mazota kaçak olduğu gerekçesiyle el konulurken, köyün eski muhtarı Mehmet Halit Akbaş ile İzzettin İnan ve Muhyettin Elmas adlı köylüler gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişinin İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldüğü öğrenildi.

Askerlerin ayrıca önceki gün aynı köyün çobanlarını çırıl çıplak soyarak, 'Buralarda bir olay olursa sizi öldürürüz' sözleri ile tehdit ettiği iddia edildi.

Öte yandan seçimlerde DTP'nin kazanmasından sonra Şemdinli-Derecik karayolunda kurulan ek kontrol noktalarında vatandaşlar rahatsız edildiği ileri sürüldü. Vatandaşların Besosin, Harunan, Durak ve Miçiç jandarma karakollarındaki uygulamalardan şikayetçi oldukları belirtildi. Özellikle Besosin Jandarma Karakolu'nda araçların ve vatandaşların didik didik arandığı öğrenilirken, araçların uzun süre bekletildiği ve kayıt altına alındığı bildirildi. Yine vatandaşlara nereden geldikleri ve nereye gidecekleri yönünde sorular sorulduğu belirtildi.

0 yorum:

Heval

Kurdish Music